Inne-stolar till ute-stolar

Jag behövde några ganska små möbler till min lilla uteplats på framsidan. Jag letade i affärer och second hand men hittade ingenting som passade. Så körde jag förbi ett lass med stolar som stod vid vägen utanför gamla skolan och väntade på grovsopbilen. Jag lassade in dem i bilen och började fundera på hur jag ska göra om inne-stolar till ute-stolar.

Inne-stolar som ska göras om till ute-stolar

Så här blev inne-stolar till ute-stolar

Stolarna hade lite spräckt faner på sitsen men annars var det egentligen inga fel på dem. Jag började med att hälla en stor mängd vatten på stolen och se var det ansamlades. Det visade sig vara ganska långt bak på stolarna. Där borrade jag tre hål med 10 mm borren och nu hoppas jag att det inte ska ligga vatten och slita på sitsen.

Jag målade stolarna med en utegrundfärg och sedan två lager ljusgrå färg. Sedan gjorde jag ett randigt mönster på sitsarna för att de skulle bli lite roligare. Som tur är hade jag färg hemma från tidigare projekt så stolarna kostade mig ingenting mer än tid.

Resultatet

Ommålad stol som nu klarar utomhusväder.

Jag är faktiskt riktigt nöjd. Utemöblerna blev helt klart originella och livar upp min än så länge lite tråkiga uteplats. Nu måste jag bara tillverka ett litet bord också så att man har någonstans att ställa kaffekoppen när man sitter och fikar.

Fyra stolar står på en uteplats av betongsten. Stolarna är inne-stolar som gjorts om till ute-stolar.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *