Halsband av t-shirt

Jag klickade på något och sedan fyllde de hela min pinterest: Halsband av t-shirt. Vilken underbar idé! Välanvända t-shirts är ofta väldigt svåra att sy i. Tyget är liksom så tunnt att symaskinen lätt blir irriterad. Jag har tidigare prövat att göra en hängande kruka av t-shirt och det funkade alldeles utmärkt. Nu var jag ju bara tvungen att pröva göra ett halsband också.

Närbild på halsband av t-shirt i rött och mörkblått.

Jag måste erkänna att det var svårare än jag trodde att få det fint. Jag använde mig av den här metoden, vilket gav väldigt fula skarvar lite överallt från kantsömmarna. Dessutom skar jag lite för tunna strimlor och tröjan gav för få strimlor. Det gjorde att jag inte fick det där fylliga intrycket jag ville ha.

Fläta remsor till halsband av t-shirt

Skam den som ger sig. Jag började fläta ihop strimlorna 3 och tre. Det gjorde att varje snöre blev lite tjockare. Sedan gjorde jag två fyrflätor på varje sida av halsbandet, för att skapa lite mer intressanta detaljer. Det gör att en del av halsbandet rör sig medan andra delar är fast.

Baksidan av t-shirten jag använde för att göra det här halsbandet hade små pärlemorknappar i en linje längst bak. Utan att jag ens tänkte på det hamnade nästan alla knappar på samma ställe. För att förstärka effekten sydde jag på några knappar till bredvid. Eftersom halsbandet är väldigt mörkt, tyckte jag att det blev bra att få lite ljusa knappar som lyser upp.

Till slut blev jag faktikt ganska nöjd. Kanske är halsbandet lite för långt för min smak men annars är uttrycket precis så hippie som jag vill ha det. Nästa gång jag försöker göra ett halsband av t-hirt, kommer jag att använda mig av den här metoden istället. Då är det lättare att hantera sömmarna. Dessutom kommer jag att skära bredare remsor och kanske använda mig av en ljusare tröja.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *