Praktisk hängare till köket

I vinter ägnade sig Oskar åt finsnickeri. Att lära sig foga samman trä och skapa möbler och annat. Det har varit väldigt spännande att följa och han tycker att det är väldigt roligt. Det bådar gott för framtiden. Jag ser framför mig hur huset fylls med hemsnickrade bord, skåp och hyllor. Det här projektet med en praktisk hängare till köket som sitter över arbetsbänken tycker jag blev riktigt bra.

Närbild på hängare med rundstav som sitter över kökbänken.

Ramen består av återbrukat trä från vårt gammhus och sedan sitter det köpt rundstav emellan. Jag har behandlat trät med danish oli och sedan vaxat med ett valnötsfärgat vax för att göra hängaren avtorkningsbar och ge den en antikare look. Jag är inte säker på att vaxet var en bra idé, på nära håll ser den mest smutsig ut. Nästa gång prövar jag nog en bets istället.

Närbild på hörn och kedjor som hängaren hänger i.

Sammanfogningen av trä tycker jag däremot blev riktigt snygg och sedan hänger hela ramen i kedjor från taket. Det är en unik möbel som ingen har, vilket jag verkligen tycker om.

Hela hängaren syns och i den hänger diverse kökssaker.

Möbeln tillför charm och karraktär till vårt kök och dessutom är den riktigt praktisk. När man står och förbereder middagen är det man behöver bara strax ovanför huvudet. Till hösten är det även tänkt att det ska hänga vitlöksflätor och vintertomater på ramen. Det kommer bli jättesnyggt!. Nu måste vi bara hitta fler S krokar så att vi kan hänga upp fler saker. En bonus var att lampan gjord av en gammal kastrull som jag gjorde i höstas, också fick plats i vår hängare till köket.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *