Flyttbart ställ till torkdukar

Förra veckan skrev jag om hur du syr egna torkdukar av frotté och gamla skjortor som ersätter hushållspapper. Idag tänkte jag visa hur jag gjorde ett flyttbart ställ till mina unpaper towles som det kallas på engelska. Min inspiration kommer från det här stället jag såg på Pinterest.

Flyttbart ställ till torkdukar

Material till stället för torkdukar

Du behöver

  • Liten bit konstruktionsplywood
  • Två bitar lite tjockare träbit, exempelvis en regel
  • En pinne ca 1 cm i diameter
En bit plywood och två träbitar.

Börja med att såga till en bit plywood som är 20 cm bred x 25 + tjockleken på de mindre bitarna.

Plywood med hål i mitten

Såga sedan ut ett hål i plywooden som är 6 cm brett och lika långt som bottenbitarna är höga. Använd exempelvis en sticksåg och en fil för att få till hörnen bra.

Sågar ut tappar i bottenbitarna.

Mät hur bred plywooden är och dela den siffran i två. Rita sedan ut en inpassning på bottenbiten som är 7 cm lång och halva plywoodens bredd. Såga bort inpassningen. Använd fil för att få till hörnet perfekt.

Fil fixar rätt vinkel i tappen.

Gör likadant på andra sidan och på den andra bottenbiten.

Plywood med hål i mitten och en bottenbit med en utstickande del i mitten. Så fogar du samman ditt flyttbara ställ för torkdukar.

Nu har du tre bitar som går att foga samman. Lägg massor med lim på bottenbitarna och sätt ihop med den stånde biten. Fixera med limtvingar medan det torkar.

Bitarna limmas ihop.

Hitta en pinne och borra ett hål som är precis så stort att du kan trycka in pinnen tillsammans med lite lim. Låt limmet torka.

Sådär. Nu har du ett flyttbart ställ till torkdukar. Om stället är instabilt i botten är det bara att hyvla tills det blir rakt. Jag behandlade också trät med danish oil och gned sedan in lite färgat vax för att ge arbetet lite patina. Man kan naturligtvis också lacka eller måla om man hellre vill det.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *