Cykelställ av lastpall

Våra cyklar ligger alltid slängda över hela gården eller står lutade mot vårt ”gammhus” och det ser inte så trevligt ut. Det finns planer på att bygga ett cykelskjul men det kanske inte blir av förrän nästa år. Så hur kan man göra ett enkelt cykelställ där i alla fall barnens cyklar får plats? När lastpallarna tinade fram fick jag en idé. Borde man inte kunna göra cykelställ av lastpall?

En lastpall med en fogsvans på.

Jag började med att såga av en lastpall precis över mitten, så att en sida fick mittenbiten och den andra sidan inte fick det.

En lastpall som sågats av på mitten. Den ena biten har sedan ställts på högkant och den andra ligger platt på marken.

Den längre biten ställes sedan på högkant. I det här läget insåg jag att så fort mina barn ser det här stället kommer de att börja klättra på det. Att inte ha något under brädorna i botten var helt otänkbart.

Bitar av regel skruvas fast under för att skapa ett stabilare cykelställ.

Dags att förstärka mitt cykelställ av lastpall

Jag sågade till några bitar av regel som jag hade liggandes hemma efter ett tidigare byggprojket. Det hade nog fungerat bra med vilken bit trä som helst egentligen. Syftet med regeln är att skapa stabilitet och ge mig en möjlighet att skruva ihop de båda bitarna. Jag skruvade sedan en skruv mitt på regeln och sedan in i den resta delen av cykelstället. Sedan skruvade jag en skruv uppifrån och ned för att fästa regeln i den liggande delen av cykelstället.

Cykelställ av lastpall.

Det blev riktigt bra och stabilt. Nu var det bara färgen kvar. Jag ville skapa en enkel och lite sliten målning som samtidigt gjorde cykelstället lite roligare. Dessutom fick jag bara använda färg som jag redan hade hemma. Det här var ett 0 kr projekt! Jag hittade en röd och grå utomhusfärg som passade perfekt.

Cykeltäll av lastpall med två barncyklar i.

Så blev det färdiga resultatet och jag är helnöjd. Cykelstället är roligt och löste ett problem direkt. Det tog dessutom bara 2 timmar att färdigställa projktet. Jag insåg också hur långt jag kommit från mitt första byggprojekt för snart fem år sedan: En glasskiosk till barnen. Den här gången kunde jag inte bara bygga utan också tänka ut hur jag skulle göra. Man blir bara bättre om man vågar försöka.

Andra träprojekt

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *