Sy barnbyxor av gamla kläder

Charlie växer så det knakar och nu var nästan alla hennes byxor för små igen. Dags att sätta sig vid symaskinen med andra ord! Jag försöker att inte köpa så mycket kläder till henne, utan att sy barnbyxor av gamla kläder. Det sparar mycket pengar och ger mig något att göra av alla de halvt utslitna kläder som vi andra lämnar efter oss. Skönt att slippa slänga!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Ett par barnbyxor som är sydda av gamla kläder.

Den här gången använde jag en reklamhoodie i stl S som jag fått av svärmor och ärmarna fick bli ett par byxor. Tröjan passade inte någon av oss och ser inte ut att ha använts något. Fördelen med att använda ärmar är att det redan finns en mudd längst ner och att benen redan är ihopsydda. Det blir med andra ord färre sömmar att sy och projektet går fortare. Alla genvägar uppskattas när jag ska sy!

Hoodie som används till att sy ett par barnbyxor.

Jag använde mig av ett mönster jag ritat från Go Recreate, en jättebra bok för alla som vill börja sy babykläder av avlagda kläder. Sen var det lite klurigt att se till att baksidan och framsidan blev lite olika längst upp. Baksidan ska vara lite högre men bara man är noga med det så är det inga problem.

Ärmarna är avklippta på hoodien och mönstret för barnbyxor ligger på ärmen.

Den sätter man bara byxbenen i varandra räta mot räta och syr ihop mittsömmen. Längst upp satte jag en mudd med en midjeresår i. När man ska sätta i midjeresår, mäter man hur långt barnet har runt midjan och sen minskar man med ca 4 cm. Då sitter resåren bra.

Färdiga barnbyxor sydda av gamla kläder.

Så pass enkelt är det att sy barnbyxor av gamla kläder. Byxorna passar förvånansvärt bra. Lite stora men det är ju bara bra. Då tar det längre tid innan hon växer ur dem. Det här återbruksprojektet tog väldigt kort tid

Fler sätt att sy barnkläder av gamla kläder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *