Gör din egen DIY skolplansch

Jag älskar de där gamla, fina skolplanscherna som är så populära idag. Fina gamla teckningar på stora affischer. Jag letar på loppis ibland men de kostar lite mer än jag vill betala. Visserligen är 300-500 kr inte så mycket pengar men det är ändå lite mer än de 50 jag skulle vilja betala. Så till vårt nymålade kök fick jag tänka ut en annan lösning. Jag skapade en DIY skolplansch som är nästan som originalet, bara mindre och när jag satte 6 st tillsammans fick jag samma effekt.

På den kryddgröna väggen hänger DIY skolplanscher med blommor och grönsaker, en röd klocka samt en menytavla.

Att göra egna skolplanscher är ett väldigt enkelt DIY projekt . Allt du behöver är några fina bilder, pinnar, lim och snöre. Jag använde ännu en gång mina gamla focus, som fått bli allt från juldekorationer till tapeter tidigare. Har du inga gamla uppslagsböcker är det bara att bege sig till närmsta loppis. De kostar de nästan ingenting.

På vilden finns allt du behöver för att göra egna DIY skolplanscher. Bilder, pinnar, limpistol och snöre.

Så här gör du egna DIY skolplansch

  1. Skär ut bilder från någon gammal värdelös bok.
  2. Hitta pinnar ute och kapa dem så att de är lite längre än bilden är bred.
  3. Limma fast bilderna på baksida av pinnarna. En pinne längst upp och en pinne längst ner.
  4. Klipp lös några bitar snöre och knyt fast längst upp på pinnarna. Nu är det bara att hänga upp dina skolplanscher på lämplig plats.

Istället för 500 kr för en stor plansch, betalade jag kanske 5 kr i kostnad för snöre och lim och fick precis den effekten jag ville ha i mitt nyinredda kök. Dessutom är mina tavlor unika och ingen har några likadana. Det är sånt som jag verkligen gillar. Jag hoppas att denna tutorial hjälper dig att skapa egna väggdekorationer som passar i ditt hem. I det här odlarhemmet passade växter och grönsaker mer i ditt hem kanske något helt annat borde hänga.

Närbild på en av skolplanscherna med grönsaker som gurka, rödbeta och tomat.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *