Köksrenovering del 1

Vårt kök var renoverat någon gång i början på 90-talet. Då las en vit plastmatta in, väggarna täcktes till hälften av färg och hälften av en vinyltapet med en board i mellan de två partierna. Vi hade inte råd att åtgärda det när vi flyttade in så jag fick helt enkelt stå ut. Det var svårt för boarder mitt på väggen är bland det fulaste jag vet.

Vårt kök före ommålning

I februari tog vi äntligen tag i att fixa till köket. Vi vet vad vi vill göra och kommer göra det i små etapper så att det inte blir så dyrt eller jobbigt. Eftersom vi har ett fint träkök kommer vi inte slänga ut det för att sätta in ett kartongkök från IKEA som max håller i tio år. Istället kommer vi att renovera stommarna som sitter uppe. Luckorna ska målas och handtagen bytas ut. Men det är steg två. Steg ett var att måla väggarna.

Vi valde en färg som heter kryddgrönt. Det är en lugn, grön färg med lite grått i och jag är väldigt nöjd för allt blir så fint mot den här matta färgen. Till och med det inte så fina valvet ser helt okej ut mot den här bakgrunden. Räkna med många bilder framför den här väggen i framtiden.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *