Påskdekoration: Kanin- äggkoppar av äggkartong

Äggkopp av äggkartong. Äggkartongen är klippt så att det sticker upp två öron bakom ägget och ett ansikte framför. Äggkoppen är målad i lila.

Om bara några veckor infaller en av mina favorithögtider: Påsk! Lite mer avslappnad än jul och man får ägna sig mycket mer åt att bara ta det lugnt och äta godis. Och ägg såklart! Vi har egna höns och de har äntligen börjat värpa ordentligt igen efter ruggningen och vintern, så nu kan vi äta nästan hur mycket ägg vi vill.

Jag experimenterade lite med att göra äggkoppar av äggkartonger och jag är fascinerad över att man kan få fram så olika former bara på hur man klipper kartongen. Min favorit blev de här kanin-äggkopparna med två små öron och ett litet ansikte. Den lila färgen är väldigt fin till våra lite blågröna ägg också.

Klipper man lite annorlunda får man istället små kronblad som kan ställas ihop till något som nästan ser ut som en blomma. Den gula, påskiga färgen passar också fint till våra färgade ägg. Pröva att klippa lite i äggkartongen och se vad du kan skapa!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *