Egen kalender med flaggor

Barnen ville ha kalendrar så att de kan hålla reda på vilken dag det är. Självklart måste de få det! På Blankettbanken finns massor med olika kalendrar att skriva ut. Barnen ville ha en väggkalender där de kan kryssa varje dag, så jag valde Ritalmanackan.

 

Hemma bland högarna med skräp låg en bok om flaggor från 1992 på engelska. Mycket har hänt sedan 1992 och många länder har bytt flagga, så boken känns inte så värdefull idag. Så jag klippte helt enkelt ut flaggor som fortfarande är aktuella och klistrade fast på Ritalmanackan. Vips så hade vi två jättesnygga kalendrar där barnen dessutom kan lära sig lite av bara farten. Mina barn gillar att lära sig saker så jag tror att de kommer uppskatta kalendrarna mycket!

 
Lillebror är bara 6 år, så han fick lite färre flaggor på sin. Lite lättare länder som han kommer känna igen och kunna läsa!

 

 

Storebror är 9 år och kan redan massor, så han fick fler flaggor från länder man kanske inte alltid hör talas om. Jag grupperade dem efter teman, här i januari blev det blå-vit-röd randiga flaggor. Andra månader fick solar, stjärnor eller andra ränder.

Jag är faktiskt riktigt nöjd med det här projektet. När jag började trodde jag inte att det skulle bli så bra men jag fick fram både lärorika och snygga kalendrar till barnen för kostnaden av papper och utskrift. Dessutom var det roligt att göra!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *