Förkläde av ett par gamla byxor

 
 
 
Julen närmar sig med stormsteg och det är verkligen hög tid att börja med julbaket. I år gjorde jag ett nytt förkläde i en härligt röd färg för att förstärka julkänslan. Jag använde mig av ett par byxor som blivit för små för min man och som dessutom hade en liten oljefläck på baken. Perfekt att återbruka med andra ord. 
 
 
När man återbrukar byxor tycker jag att det är roligt att behålla en del av detaljerna. Så därför ersatte jag den klassiska fickan på magen med byxornas fickor. Blev ganska coolt faktiskt men det var mycket jobb att få det att se bra ut. 
 
 
Över bröstet satte jag en av bakfickorna istället. Som snören använde jag lite överbliven lakansväv som jag haft länge och använt till lite allt möjligt. Förklädet är inte fodrat utan jag har bara fållat kanterna. Tycker att det funkar väldigt bra när man syr i ett så här pass redigt material. 

 

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *