Sy en ryggsäck

När jag var tonåring sydde mormor en väska i skinn åt mig. Skinnet kom från återbrukade skinnjackor och väskan bestod av ett lapptäcke av gammalt skinn. Jag älskade den väskan! Det var min skolryggsäck delar av högstadiet och hela gymnasiet. Den följde med när jag reste runt i Afrika och när jag började på universitetet. Sen hamnade den redan väldigt slitna väskan i en pöl med motorolja och jag fick kasta den. 
Jag är väldigt nostalgisk just nu. Troligen är det för att jag fyller 40 år nästa år. Jag lagar mat jag inte lagat på 15 år, pratar om förr i tiden och jag saknar min väska. Så jag bestämde mig för att sy en egen ryggsäck. 
Nu är inte jag mormor och jag kan inte sy i skinn. Min maskin klarar det inte och att sitta som mormor gjorde och sy för hand, det finns inte på kartan för mig. Så sjukt jobbigt! Så jag bestämde mig för att sy i jeans. Trots att materialet är helt annorlunda gav mig väskan precis den känsla jag ville ha och jag är jättenöjd! En riktig tonårsväska för tanten.
Allt är återbrukat. Mest jeans i stl 104 som barnen nött ut. Jag har också använt ett par av mina gamla jeans, ett skosnöre och fodret är ett gammalt draperi. 
Det fina med jeans är alla fina detaljer, så jag har försökt bevara så många sådana som möjligt. Det gör att väskan framförallt består av fickor. 
På insidan finns en ficka för nycklar och annat man inte vill tappa bort. 

Jag använde mig av ett mönster på Aggelicats blogg. Det tog mig en ganska bra bit på vägen men när det var dags för att sätta fast locket och axelbanden slutade beskrivningen och jag fick gissa hur man ska göra. Det var lite irriterande men jag tycker att jag fick till det ganska bra.

Jag tycker jättemycket om att sy i jeans, så nu klurar jag på fler projekt att dra igång. Kanske en datorväska till Oskar eller en kudde till soffan. Vi får se.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *