Dominostickad filt

Min mormor är en riktigt stor inspirationskälla för mig. Hon har hela mitt liv sytt, stickat och virkat och skapat de mest fantastiska kreationer. 80 år gammal stickar hon fortfarande plagg till mina barn. För något år sedan gav hon mig en restgarnsfilt med dominorutor på. Det är min absoluta favorit i soffan och jag kände direkt att jag vill göra en egen. Så när jag fick en påse restgarn av min styvmamma och en påse av min farmor som inte kan sticka längre på grund av nacksmärtor, satte jag igång. 
Det tog sin lilla tid men nu är jag klar. En stor dominostickad filt, kaosig och mysig. Jag älskar att skapa av rester för då har man den där restriktionen. Jag kan inte bara köpa garn eller tyg och få det att se ut precis som jag vill. Jag måste få det material jag har att se ut som något jag gillar. Det drar verkligen igång min kreativitet. 
Så. För den här filten ville jag inte matcha färger eller skapa ett visst mönster. Jag ville bara ha ett ordentligt kaos av garn som blivit över, för det gör mig glad när jag kryper ner i soffan. Jag valde också att inte göra en kant runt som brukligt är, för att få en lite mer modern känsla. 
Det fina med dominostickning är att man inte behöver sy ihop rutorna när allt är klart utan man stickar fast nästa ruta direkt på filten. Det var riktigt roligt att sticka och jag rekommenderar verkligen tekniken. Stickloppan har en bra beskrivning som jag använde. 

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *