Sy om en body till en tröja

Charlies bodys började strama över axlarna och det är ju verkligen inte skönt. Dags att byta storlek, eller kanske sy om? En hel del av hennes bodys var ju lagom stora i övrigt, så jag bestämde mig för att pröva sy om några till tröjor. Det blev väldigt lyckat och så enkelt att du inte behöver särskilt mycket syvana för att klara av det! Här har jag gjort en guide på hur du går till väga om du vill sy om en body till en tröja.

Tröja av en body

Du behöver:

1 body
1 gammal t-shirt

1. Klipp av nederdelen på bodyn.
2. Nu är det dags för mudden. Mät hur vid bodyn är. Min var 23 cm. Ta sedan en gammal t-shirt och klipp ut en bit som är: vidden på bodyn gånger 2 plus 2 cm sömsmån ( 2x +2) och ungefär 16 cm bred. Min body var 23 cm, så längden blev 48 cm.

3. Sy ihop muddens kortsidor räta mot räta med overlocksöm. Pressa sömmen och vik mudden på mitten längs längden med sömmen på insidan. Sy så att ytterkanten på pressarfoten följer ytterkanten på tyget.

4. Nu är det dags att sy ihop tröjan och mudden. Vänd tröjan ut och in. Placera mudden inne i tröjan, alltså med räta mot räta. Nåla hela vägen runt och sy sedan ihop tröjan och mudden.

5. Klipp bort den delen av tyget som blir kvar utanför sömmen så att sömkanten blir så liten som möjligt.

6. Pressa sömmen och sedan är du klar! Nu kan bebisen ha tröjan några månader till.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *