Sy barnkläder av återbruk med Go recreate

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Ända sedan jag blev gravid med mitt första barn för tio år sedan, har jag drömt om att sy egna barnkläder av kläder som jag och resten av familjen av någon anledning inte kan ha längre. Men det är ganska svårt att sy av gamla kläder och jag är inte så duktig på att sy. Nu i höst har jag införskaffat en bok som ändrade allt det. Den heter Go recreate och är skriven av Linnea Larsson.

Jag vet inte varför riktigt men helt plötsligt trillar poletten ner och jag förstår hur man skapar nya plagg av gamla. Jag har sytt två par byxor, ett par tofflor och ett ar vantar. Byxorna av mina gamla mammajeans är jag särskilt nöjd med. Där har jag lagt till muddar både i fot och midja för jag tycker byxor till bebisar är så mycket bättre med den modellen. Då kan barnen växa ordentligt utan att växa ur byxorna.

Tajtsen är sydda av tre olika tröjor och det tyckte jag var extra roligt för mycket av det jag har i återbrukshögen är kläder från brorsorna och de är lite för små för att sy om direkt till lillasysterkläder. Särskilt när man måste klippa runt fläckar och slitage. Genom att sy ihop olika delar får jag ändå ut ett par byxor. Måste prova den taktiken mer.

Tofflorna var väldigt roliga att sy även om de inte blev så värst snygga. Dessutom var de lite små till min ettåring, så jag måste öka storleken lite grann till nästa och sedan behövs någon typ av sula eller halkskydd för annars kommer hon att ramla hela tiden. Tänk om jag kunde hitta en gammal skinnjacka någonstans, det skulle bli riktigt bra tofflor.

Många av mönstren passar inte min smak eller de trasiga/urväxta kläder som finns tillhands hemma hos mig mig men Go recreate visar ändå hur man kan skapa nytt av gammalt och det är något jag är så glad att jag äntligen fått lära mig. Något för alla återbrukare med småbarn.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *