Välkommen tillbaka lusten att skapa

Det var ett tag sedan jag uppdaterade den här bloggen. Att vara gravid och hantera småbarn, gör det både svårt att skapa och ännu svårare att blogga om det jag skapar. Men nu är Charlie, lilla bebisen heter så, 7 månader och ammar inte hela nätterna längre. Hon sover inte heller på mig hela tv-tiden, så nu finns det tid att sticka, sy och till och med blogga! Yay!

I dag sydde jag ett spjälskydd av återbrukat material. Lite babytröjor, några tygstuvar i min påse och vadden från några trasiga sittdynor. Jag brinner verkligen för återbruk och för mig får ett föremål ökad betydelse om det används på ett nytt sätt. Det blir fullt med minnen. Sedan är det ju trevligt att minska sopberget och nyproduktionen också. Faktum är att det mesta i Charlies säng är skapat av mig. Jag har gjort giraffen och apan till brorsorna, som nu gett det till lillasyster. Påslakanet sydde jag när Melker var liten och lakanet har jag sytt innan Charlie föddes. Det är bara Ellen Elefant som är butiksköpt (present).

Nu ser jag fram emot att ta fram symaskinen lite oftare och göra något av alla de högar med nästan utslitna kläder som barnen producerar. Det är ju så roligt att skapa till en bebis, för man kan göra det roligt och lekfullt. När barnen är större ska allt vara coolt och ha ninjor eller batman på och det är faktiskt inte lika roligt tycker jag.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *