När det blir höst åker stickorna fram

Under senvår och sommar blir det inte mycket handarbete för mig. De varma sommarkvällarna vill jag inte ha en varm stickning i händerna, då vill jag vara ute i trädgården och jobba. Leka med barnen, rensa lite ogräs, skörda något gott. Tiden i soffan blir väldigt begränsad. Så händer något när dagarna blir lite kortare och vädret lite sämre. Plötsligt börjar jag leta i garn gömmorna efter ett projekt. Jag är nog inte ensam om det, för under sommaren har bloggen ganska få besökare men sedan en vecka tillbaka stiger antalet träffar stadigt.

Det är så roligt att ni hittar hit igen varje höst och att ni uppskattar mina mönster. Inte tänkte jag när jag virkade ett par strumpor hösten 2010, att det mönstret 6 år senare skulle ha setts 22 000 gånger. Jag ville bara lära mig att virka strumpor.

Mitt första projekt för hösten är en sjal i garn från Ullcentrum. I sommar spenderade jag 2,5 vecka i Arjeplog för att ta körkort och det här fina garnet hittade jag i Silvermuseets giftshop. Det gör att den här sjalen alltid kommer påminna mig om sommaren när jag tog körkort. Med den fina färgningen på garnet kände jag direkt att jag ville göra en trekantssjal att ha som halsduk i höst men jag hittade inget bra mönster, så jag fick göra ett eget. Det kommer publiceras här när sjalen är klar. Hoppas ni får en riktigt härlig handarbetshöst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *