Helt virkads årskrönika 2014

Det är något fint med årsavslut tycker jag. Att blicka tillbaka på det man har gjort för att utvärdera, lära sig något och sedan blicka framåt. Husmorsskolan gjorde det på ett så himla fint sätt tycker jag, så jag lånar några av hennes frågor till min egen återblick. 

1. Vad var det vackraste du skapade i år?


Det var mina norska sockar. Älskar särskilt de till mig i turkost. De är väldigt uppskattade varje gång vi glömt höja pannan och det är under nitton grader på morgonen. 

2. När var det som allra roligast att handarbeta?Under våren när jag virkade mat till barnen och färdigställde två koftor till mig själv. 

3. När tog det emot att skapa?

Under slutet på hösten. Inte för att jag hade brist på inspiration eller projekt men en långvarig inflammation i nacken gjorde det väldigt svårt att handarbeta och ännu svårare att blogga. 

4. Lärde du dig någon ny teknik?

Att sy ihop stickade plagg från rätsidan. Helt revolutionerande!

5. Gav du bort något du gjort? Om ja – vad då och till vem?

Det här året har jag nog mest handarbetat till familjen. Barnen har fått sockar, vantar och mössor, maken likaså. Min pappa fick en mössa i julklapp som tyvärr inte lyckades fastna på bild innan den försvann hem men jag har gjort en likadan till maken som jag ska visa imorgon. 

6. När betydde skapandet som mest för dig?

Det här har psykiskt varit ett tungt år för mig. Precis innan nyåret 2013 kraschade jag totalt på grund av att jag tagit på mig för mycket. Att resa mig från det, genomföra en flytt till ett helt annat liv och få både mig och livet att fungera igen har varit tungt. I alla sådana lägen betyder mitt skapande allt för mig. Det ger mig självförtroende, ro, tröst och glädje när livet stormar. 7. Vilka handarbetsdrömmar drömde du?

Att sticka en kofta till min man i stil med de Tom Selleck har i serien Blue Bloods. Jag har börjat på en men inte ens hunnit klart bakstycket, så jag får väl drömma samma dröm 2015. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *