Dubbelvirkade grytlappar

 
Vi behövde lite nya grytlappar och eftersom min man för något år sedan bestämde att jag inte fick göra något annat än dubbelvirkade grytlappar, gjorde jag ett par sådana. Jag ville ha våriga och härliga färger, men när jag var klar såg grytlapparna lite tråkiga ut. Så jag plockade fram påsen jag har med virkade applikationer och bad äldste sonen välja. Helst ville han ha de fina fjärilarna men eftersom de var gjorda i ett plastgarn tyckte jag inte att det skulle bli så bra. Så det fick bli bilar istället. Efter att länge tänkt igen vilka färger som passar bäst ihop, var han nöjd! Jag med, kan tilläggas. 
 

Dubbelvirkade grytlappar – gratis mönster

Bomullsgarn, modell tjockare eller dubbelt garn
Virknål 4
 
29 lm
1 fm i 2:a m från nålen, 27 fm
 
 
 
Vänd med 1 lm och virka sedan i ymb och den understa kanten. 

 

 
Nästa varv, och alla varv efter det, virkas i ymb och ymb på förra varvet. 

 

 

 
Avsluta med ett varv som går genom hela m och ymb på förra varvet, alltså genom 3 maskbågar. 
 
Kanta med fasta m och gör en ögla. 

 

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *