Fingervantar till barn

Oj, alla Melkers vantar är visst borta och nu är det varmt och han behöver fingervantar. Ja, ja. Bara för mamma att sätta sig och sticka. Det var lite pilligt att sticka så små vantar men de blev väldigt fina och eftersom jag har väldigt mycket tid till stickning just nu, tog det bara 3 dagar. Garn hade jag över sedan jag stickade fingervantar till maken och en blomma på kändes lite roligare. Melker älskar vantarna och kallar dem sina cykelvantar.

Mönster: Garnstudio, Blomman är mitt mönster
Garn: Fabel
Stickor: 2,5

Jag stickade med den räta maskan stickad i bakre maskbåge. Det gör mudden lite fastare utan att använda tunnare stickor och gör att maskorna sticker ut lite mer, vilket jag tycker är snygg. Eftersom mönstret var till ett lite tjockare garn, la jag upp maskor som stl 5/6 men stickade alla längdmått efter stl 2/4. Ring-, pek- och långfinger blev för långa enligt mönstret så jag minskade de fingrarna med 1 cm vardera.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *