Att sy en mössa – ibland är vägen lång

I våras lånade jag Baby Cool och försökte mig på att sy en mössa till sonen av en gammal tröja. Det gick så där. Den första blev alldeles för stor, den passar bra på mig. Den andra blev lite sladdrig och tunn men har ändå funkat hyfsat tidigt på hösten.

Den tredje var lite för stor och blåste av hela tiden men med hjälp av Lite enklare Johannas beskrivning på klimatsmarta luvor lyckades jag sy om den så att den blev en riktigt fin och praktisk mössa med ett fint monster på.

Jag ska lära mig sy! Idén att sy om kläder som inte passar längre till mössor och barnkläder tilltalar mig väldigt mycket. Jag har ett starkt miljöintresse och gillar inte att kasta saker i onödan. Det här exemplet stärker mig lite. Om jag bara fortsätter kämpa kan det tillslut bli något fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *