Barnväska

Sonen älskar väskor och vem gör inte det? Väskor är lika perfekt designade för att ha plånbok och telefon i, som att ha kossa, gris och får. För en tid sedan virkade jag en fin röd väska åt honom i hopp om att jag skulle få ha mina väskor i fred. Nu har jag äntligen kommit mig för att skriva ner mönstret.

Garn: Restgarn från svärmors garnlager som sonen själv snodde med sig när jag plockade sist. 1,5 nystan av det röda och bara lite grann av det vita.
Nål: 4
Mått: 14×14 cm

Väska
26 lm.
Varv 1: 1 fm i 2:a m från nålen, 24 fm, 1 lm, vänd.
Varv 2: 25 fm, 1 lm vänd.
Upprepa varv 3, 63 ggr.
Klipp tråden och fäst.

Axelband
121 lm i vitt
Varv 1: 1 fm i 2:a m från nål. 119 fm. 1 lm, vänd.
Varv 2: Byt till rött garn. Virka 120 fm, 1 lm, vänd.
Varv 3: Byt till vitt garn. Virka 120 fm,
Klipp tråd och fäst

Montering

Vik väskadelen dubbel, lägg axelbandet mellan väskan på kanten. Bandet ska sedan virkas fast i väskan med fasta maskor. Det är enklast om du börjar med att nåla fast bandet så att det blir jämt och sedan virkar runt kanten.

Här är en annan variant på samma väska. Här har jag virkat vågmönster men i övrigt gjort likadant.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *