Mysig vinterkrage

Det blev över ganska mycket garn från filten jag slaktade, så maken fick sig en mysig vinterkrage att ha innanför rocken. Jag är så avundsjuk! Jag har en krage som jag stickade för några år sedan, men den är inte alls lika mysig och har inga minnen av en bebis inbakad i garnet. Nåja, fin blev den i alla fall och maken uppskattar den mycket. 

Garn: Marks och Katten ekologisk ull ca 1,5 nystan.
Nål: 5
Övrigt: 2 stora knappar
26 lm.
Varv 1: 1 fm i 2:a m från nålen. Virka 24 fm till. 1 lm. Vänd.
Varv 2-3: 25 fm i ymb (yttre maskbågen), 1 lm. Vänd.
Varv 4-5: 5 fm i ymb, 1 lm. Vänd.
Varv 6-7: 25 fm i ymb, 1 lm. Vänd.
Varv 8-9: 10 fm i ymb, 1 lm. Vänd.
Upprepa varv 2-10 till arbetet passar runt halsen och går ca 4 cm omlott så att du kan fästa knapparna. För mig blev det 15 ggr, men jag vet att min man har ganska bred hals. Tänk på att garnet gärna drar ut sig lite, gör därför kragen riktigt tajt.
Sista varvet: Obs! Detta varv virkas som vanliga fm. 7 fm.4 lm, 8 fm, 10 fm.
Lm-bågarna funkar som knapphål. Mät ut hur stora lm-bågar som behövs för just dina knappar och flytta eventuellt på knapphålen om du vill knapparna på något annat ställe.
Klipp tråd och fäst.
Vik ner en 3 cm kant längst upp och sy fast. Sy fast 2 knappar.  

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *