Virkad lampa

Jag har länge velat virka en lampa och stärka med socker. Har sett så många fina lampor på era bloggar. Men det här med finvirkning i mönster är inte riktigt min grej, jag virkar helst med grova nålar i enkla mönster. I våra gömmor hittade jag en lampskärm som makens farmor virkat och vi fick tillsammans med en skomakarlampa i julklapp av svärmor för många år sedan. Skomakarlampan åkte direkt ner i soprummet men vi har alltid tänkt att vi ska göra något av skärmen, en kudde eller nått. Nu fick den bli det den var tänkt som: en lampa.

 
 
Jag tvättade skärmen, stärkte den över en skål täckt med plastfolie och när den torkat hängde jag den över en vanlig konisk kåpa som man har längst upp på lampor för att dölja sladden och uttaget. Jag fick klippa bort tofsarna eftersom de hängde ner så långt att man slog i lampan med garderobsdörrarna.
 
Stärkning
2,5 dl florsocker
ca 4 msk vatten
 
Den blev så vacker, som en skulptur mer än en lampa och den ger ett fantastisk ljus till vår ganska mörka hall.
 
 
Det känns väldigt bra att kunna bevara det arbete makens farmor lagt ner trots att jag inte gillar skomakarlampor. Farmodern är dessutom död sedan många år och det här är en av få saker maken har efter henne. Det känns extra fint att se den lysa då.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *