Virkad trasmatta

Jag klippte mattrasor av babykläder sonen aldrig använde, lite t-shirtar och lite mammkläder för ganska länge sedan. Tanken var att jag skulle göra en massa runda mattor och fästa ihop dem till en stig att ha runt sängen. Sen flyttade vi och i nya lägenheten ryms ingen stig runt sängen. Så det fick bli en hallmatta istället. Jag blir glad varje gång jag ser den. Den är skön att gå på, lyser verkligen upp vår lite mörka hall och så gillar jag återbruk. Istället för att köpa en ny matta har jag använt sånt som annars skulle kastas och skapat något fint som jag behöver. Det värmer en miljöväns hjärta. 

Mönstret är enkelt.
Jag klippte mattrasor som var ca 2 cm breda. Om tyget var lite tjockare försökte jag klippa smalare. Jag virkade sedan med nål 9 ca 30 lm och sedan fasta maskor tills jag inte hade något att virka av längre.  Varje rand är 2 fm rader. Försök virka in alla kanttrådar för det är jättesvårt att fästa dem efteråt.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *