Disktrasor i massor

 

Det är så roligt att virka disktrasor. Väldigt roligt. Den här gången använde jag ett blandgarn med 70 % bomull, 30 % lin. Den är inte alls lika stilig som min blå i snäckmönster men den suger betydligt bättre och är skönare i handen. Det är kul att testa olika mönster när man gör disktrasor, se exempel hos Drutten. Den här är virkad i våffelmönster.

Jag tyckte att den blev lite kompakt, jag använde nål 4 och första veckan luktade den lite illa. Men vi tvättade och fortsatte att använda den och ganska snart drog den ut sig och nu funkar det hur bra som helst.

 

Den resårvirkade ska få flytta hem till en kompis. Kanten är i MK lingarn. En rest från den första disktrasan som ganska snabbt blev för gles och numera är degraderad till trasa att torka spill på golvet med.

Vågmönster var väldigt roligt att virka, så roligt att jag har börjat på en väska i samma mönster. Jag virkade vara i bakre maskbågen för att trasan inte skulle bli för tjock. 

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *