Köpstopp, virkschema och Ingrid

Efter flytten till den stora staden och inte mindre än 3 bröllop på annan ort i sommar är våra besparingar borta. Därför har vi bestämt oss för ett köpstopp fram till den 21:a december. Bara mat och medicin får vi köpa, sa vi och det började genast skaka lite i kroppen. Garn. Mitt garnförråd är nästan tomt, hur ska jag kunna virka i höst? Utan virkning blir jag galen. Så vi bestämde att jag får en liten, liten garnbudget varje månad men att jag måste handla på Tradera och inte i roliga dyra garnbutiken. Om jag repar upp några gamla mössor och tröjor så ska jag nog klara mig på det. Jag måste virka användbara saker som vantar och presenter, men det gör jag ju alltid så det är inte en så stor uppoffring.
Om man MÅSTE virka och inte FÅR köpa ifall man var lite lat eller vantarna inte blev riktigt så snygga som man förväntade sig tror jag att det kan vara bra med ett schema. Vilka födelsedagar har vi framför oss, vem behöver ny mössa och vad är bra gå-bort-presenter? Jag har redan konstaterat att makens systerdöttrar fyller år med jämna mellanrum i höst så jag tänkte virka lite smycken, väskor och hårspännen till dem. Någon som har några bra tips på mönster?


Ingrid
Ingrid var en del av min sommarvirkning. Hon är virkad efter Jannas mönsterPridedockor.
Garn: Soft Cotton. Ett effektgarn till hår. Klänningen är lite improviserad och virkad i Bianca. Blomman hittade jag bland restgarner, är inte ens säker på när jag virkade den men jag tyckte att den passade Ingrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *