Virkade vimplar

Har sett så mycket fina vimplar på  nätet: i papper, i tyg, i väv. Tror att dessa hos Miss Katka var dom första jag såg. Något sådant ville jag ha. Inte som dekoration till barnrummet utan något att ta fram och hänga upp varje gång det är födelsedagskalas istället för en massa ballonger. Jag gillar inte att sy, lim fastnar bara på händerna, klippa är tråkigt. Självklart ville jag virka!

Känner mig riktigt nöjd faktiskt. Jag hade tänkt brodera dit GRATTIS också, det var därför det blev just 7 vimplar. Men jag hann inte till sonens 1 års-dag. Hinner nog inte till min heller men kanske till makens, eller nästa år, eller så gör jag det inte alls för det blev ju himla snyggt och festligt ändå!
Garn: Soft cotton.
Nål: 4
Vimplar x 7

Gör 31 lm.
Varv 1: 1 fm i 2:a fm från nål. 29 fm. 1 lm. Vänd
Varv 2: 30 fm, 1 lm, vänd.
Härifrån minskas 1 i början och slutet på vartannat varv genom att göra 1 sm, 1 lm, 1 fm i början på varvet och lämna 1 fm ovirkad i slutet av varvet.
Virka tills 2 fm återstår.
Klipp tråden och fäst.

Kanta vimpeln med fm på sidorna. Längst upp behöver du inte kanta.

Snöre 

50 lm Fäst i 1:a vimpeln med fm maskor.


Gör 30 fm totalt och sedan 2 lm. Fäst sedan i nästa vimpel. Upprepa tills alla vimplar sitter på rad.
Gör 51 lm, vänd. 1 fm i 2:a m från nål. Sedan fasta maskor längst med hela snöret. Klipp och fäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *